Yoga retraite

12-19 juni 2021

Kom op adem tijdens een yoga week op een landgoed in hartje Dordogne.

Een prachtige plek om eens heerlijk een weekje helemaal aan niets anders te denken dan aan jezelf. Met dagelijkse yoga oefeningen geef je je geest en je lichaam meer ruimte, meer lenigheid en meer kracht. Al die positieve aandacht maakt dat je aardiger, rustiger en zorgzamer voor jezelf wordt en bewuster kan omgaan met alle dingen in het leven om je heen.

Naast yoga maken we iedere dag wandelingen of uitstapjes zodat je volop kan genieten van de bosrijke omgeving, de typisch Franse dorpjes en een paar unieke pre-historische attracties vlakbij.

Type Yoga
Hatha, Ontspanningsoefeningen, Yoga Nidra en Meditatie. Gedurende de vijf dagen krijg je dagelijks 2 lessen hatha yoga. Yogahoudingen worden langzaam opgebouwd met focus op de ademhaling. We wisselen actief en passief observeren continue af, met aandacht voor specifieke onderdelen als balans, kracht en het stimuleren van verschillende energie-knooppunten in het lichaam. Verder doen we elke dag ontspanningsoefeningen, yoga nidra of een chakra-meditatie.

Nivo:
Beginner, Half gevorderd. Je hoeft geen yoga ervaring of een soepel lichaam te hebben.

Leraar
Anko Reijnders (59) na RYT certificatie (2014) geeft hij wekelijks yogalessen aan volwassenen. Hij woont met zijn gezin (2 studerende kinderen) op de Hongaarse poesta. Naast yoga leert hij jonge kinderen (4-14) de Engelse taal en helpt hij kleine locale bedrijven met marketing en export.

 

Locatie 
Schitterende plek midden in de Dordogne (tussen Perigueux en Sarlat). De huizen met het zwembad staan op een landgoed van 60 hectare, ongeveer 3 km buiten het dorpje Plazac. Rust en natuur in overvloed. De comfortabel ingerichte huizen zijn voorzien van alle gemakken als keuken, eetruimte en gedeelde badkamer.  Er zijn totaal 4 tweepersoonskamers en 3 éénpersoonskamers, die onderdak bieden aan  7-11 deelnemers. Eventueel kun je kamperen in een eigen tent.

 

 

Voorbeeld dagprogramma
Yogasessie (7-8u) – ontbijt – boswandeling - yogasessie (11-13u) – lunch – uitstapje – yogasessie (18-19u) – diner.

Maaltijden
Dagelijks 3 hoofdzakelijk vegetarische gerechten (vleesgerecht mogelijk), bereid met verse producten uit de regio, door plaatselijke kok.

Uitstapjes
Bezoek St. Léon – pittoresk dorpje aan de Vézère, pre-historische grotten, het unieke La Roque St. Christophe (UNESCO lijst).

Reis 
Per vliegtuig: Transavia Rotterdam – Bergerac. Adviesvlucht: heen zaterdag 13 juni- retour zaterdag 20 juni. Transfer Bergerac vliegveld - Plazac € 30,-.
Met de auto vanuit Utrecht is het ongeveer 970 km (10 uur). We bemiddelen bij carpool met andere deelnemers.

Prijzen
Per deelnemer € 690,-- op basis van een gedeelde tweepersoonskamer of € 740,-- op basis van een éénpersoonskamer. Inbegrepen zijn 6 overnachtingen, minimaal 10 yoga sessies, dagelijks 3 maaltijden, onbeperkt thee, koffie, water, 2 excursies. Reiskosten zijn niet in de prijs inbegrepen. Indien overheidsmaatregelen i.v.m. COVID 19 reizen onmogelijk maken vindt restitutie plaats van het betaalde.

 

Aanmeldingsvoorwaarden
- bij inschrijving betalen de deelnemers een aanbetaling van € 200,--.
- restbetaling dient vóór 1 mei 2021 te worden voldaan

 

Meer weten?
anko.reijnders@gmail.com, +36309446797    of laat hieronder een bericht achter

 

Neem contact met ons op